Thursday, November 1, 2007

Minuni in vremea noastra
Recunoasteti ca sunteti incitati de acest titlu? Cred ca va ganditi ca o sa fac referire la vreun eveniment neobisnuit petrecut de curand, in zilele de sarbatoare, legat de numele Sf Cuvioase Parascheva. Mi-ar fi placut sa pot sa va impartasesc o atare minune.
Ce urmeaza sa va spun este despre cu totul si cu totul alt subiect, care pe unii dintre noi ne "arde" in mai multe feluri.
Au trecut zilele fierbinti de vara, toamna isi facea simtita prezenta si angajatii RAJAC (si/sau cei de la CET), inarmati cu masini de taiat asfalt, tirnacoape si lopeti, au inceput atacul asupra cartierului Alexandru Cel Bun, descoperind ochilor toata increngatura de tevi ce statea cuminte ascunsa de privirile noastre curioase. Nimic deosebit pana acum. Sigur ca nu-si puteau face treaba cand era bine si cald afara, au fost nevoiti sa astepte ploile aducatoare de racoare binecuvantata, ceea ce au si facut.
Vedeti doar ca timpul a trecut si a tot trecut ( ce altceva putea sa faca?) si a venit frigul si au inceput problemele pentru locatarii blocurilor in apropierea carora se incerca timid inlocuirea tevilor de alimentare cu apa calda si cu caldura pentru cei ce inca sunt racordati la sistemul centralizat de furnizare a apei calde si a agentului termic pentru incalzire (atat de timid incat acum ca a inceput sezonul friguros, pe langa pretul marit al gigacaloriei vom plati si pierderile cauzate de faptul ca tevile nefiind acoperite se racesc mult mai usor, o alta "metoda" a celor care ne impun sub diferite forme cheltuieli tot mai mari).
Locatarii blocului in care si mama mea locuieste, au mai primit o lovitura sub centura pentru ca tocmai cand incepusera gradele din termometre sa plece ca pasarile calatoare spre tinuturi mai calde, li s-a luat gigacalorimetrul spre verificare metrologica, asa ca era un motiv determinant sa nu poata primi caldura.
Iaca mare minune, puteti spune ca la noi acestea sunt in nota obisnuita, totdeauna se pune caruta inaintea cailor, ce mare branza?
Eheeei, alta e minunea, ca dragii angajati ai RAJAC (sau CET) au schimbat tevile de apa calda ale unui bloc in care toti locatarii si-au pus centrala de apartament! Haaaaaaaaa! Haaaaaaa! Stiu din sursa sigura, de asta ma incumet sa va spun cum merg lucrurile pe la noi.

1 comment:

mona said...

ps. am aflat zilele trecute din ziar cum că cet-ul face schimbarea ţevilor prin intermediul altor firme, acelea nu şi-au primit banii de la cet şi au sistat lucrările. am pus-o de mămăligă dragii mei!